Connect with us

SİNEMA

77. Cannes Film Festivali’nde “The Second Act” gösterimi ve Açılış Töreni Kırmızı Halı Töreni

Meryl Streep Walks the Red Carpet of The Second Act at Cannes

On üç filmde, Quentin Dupieux absürdü kendi başına bir tür haline getirdi. Sınıflandırılamayan ve üretken Fransız yönetmen, 77. Cannes Film Festivali’nin Yarışma Dışı bölümünü, sinemanın özüne odaklanan bir baskı vaat eden yeni komedisi Le Deuxième acte (The Second Act) ile açtı.

Manuel Guillot, Raphaël Quenard, Léa Seydoux, Director Quentin Dupieux, Louis Garrel and Vincent Lindon at The Second Act screening & Opening Ceremony Red Carpet at the 77th Cannes Film Festival

Manuel Guillot, Raphaël Quenard, Léa Seydoux, Director Quentin Dupieux, Louis Garrel and Vincent Lindon at The Second Act screening & Opening Ceremony Red Carpet at the 77th Cannes Film Festival

Bu sefer Quentin Dupieux, on üçüncü uzun metrajlı filmi hakkında en kısa özetin ötesinde hiçbir şey söylememeyi özellikle seçti, on yedi yıl önceki başlangıcından bu yana bizi şaşırtma biçimine uygun olarak. Bu, belki de çarpıcı enerjisiyle tanınan bu yönetmenin, projeden projeye hızla geçebilme yeteneğinin, konvansiyonlardan bağımsız olarak ilerleme arzusunu hiçbir şekilde engellemediğini hatırlatma şekli.

“Florence, çılgınca aşık olduğu David’i babası Guillaume ile tanıştırmak istiyor. Ancak David, Florence’tan hoşlanmıyor ve onu arkadaşı Willy’nin kollarına atarak ondan kurtulmak istiyor.” Şimdilik, sinemaseverler, elektronik müzikle başladığı ve sürrealist şakalar ve kara mizahla dolu garip dostluk filmleriyle kendini dünya sinemasında kendi kendine yetişmiş bir yönetmen olarak kabul ettirdiği bu yönetmenin son uzun metrajlı filmini tanıtan bu kısa özetle yetinmek zorunda.

Jury Member Omar Sy, President of the Jury Greta Gerwig, Jury Members Lily Gladstone, Nadine Labaki, Hirokazu Kore-eda, Ebru Ceylan, Juan Antonio Bayona, Eva Green

Jury Member Omar Sy, President of the Jury Greta Gerwig, Jury Members Lily Gladstone, Nadine Labaki, Hirokazu Kore-eda, Ebru Ceylan, Juan Antonio Bayona, Eva Green

Yarışma Dışı bölümde gösterilen Fumer fait Tousser (Sigara İçmek Öksürüğe Sebep Olur) filminden iki yıl sonra, ama her şeyden önce yedi ay içinde sinemalarda çıkan en yeni filmleri Yannick ve Daaaaaali!’den sonra, yönetmen, sanatsal yaratımı bilinçli ve bilinçdışı arasında becerikli ve coşkulu bir ayna etkisiyle ele alma projesine devam ediyor.

Oldukça kodlanmış bir tiyatro gösterisinin kapalı alanı ve hem eksantrik hem de gösterişli bir sanatçının ininden sonra, Quentin Dupieux, başrollerini Léa Seydoux, Vincent Lindon, Louis Garrel ve (kaçınılmaz olarak) Raphaël Quenard’ın paylaştığı ana karakterlerini, üçüncü sınıf bir filmin çekildiği eski moda dekorlu bir restoranda, hiçbir yerin ortasına götürdü.

Normalde çiftlerin ilişkilerini ve tek yaşamın sıkıntılarını incelemeyi seven yönetmen, burada kusurlu ve beceriksiz karakterlerine sinematik ikizleri ve replikleriyle yüzleşme şansı sunuyor ve aynı zamanda toplumsal açıdan derin bir komedi sunuyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Film Festivalleri

Timothée Chalamet “A Complete Unknown” Berlinale 2025 Kırmızı Halı Galası

Berlin, 14 Şubat 202575. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde (Berlinale), “A Complete Unknown” filmi görkemli bir kırmızı halı etkinliğiyle prömiyerini gerçekleştirdi. James Mangold yönetmenliğindeki film, genç Bob Dylan’ın hayatını konu alıyor ve ünlü müzisyeni Timothée Chalamet canlandırıyor.

Birçok ünlü oyuncu ve yönetmenin katılımıyla festivalin en heyecan verici etkinliklerinden biri haline gelen gala, büyük ilgi gördü. FABUK için fotoğrafçı Victoria Mazurova tarafından çekilen kareler, yıldızların şık kıyafetleriyle kırmızı halıda boy gösterdiği anları ölümsüzleştirdi. Hayranlar ise dışarıda toplanarak favori ünlülerini görmek için sabırsızlandı.

Film, şimdiden olumlu eleştiriler alıyor ve birçok kişi ödüllere aday olabileceğini düşünüyor. Berlinale 2025, önümüzdeki günlerde de heyecan verici filmler ve etkinliklerle devam edecek.

Continue Reading

Film Festivalleri

Jennifer Lopez ‘Örümcek Kadının Öpücüğü’ Filminin Sundance Galasında

Sundance, Utah – Küresel süperstar Jennifer Lopez, Sundance Film Festivali’nde gerçekleşen ‘Örümcek Kadının Öpücüğü’ filminin galasında göz kamaştırdı. şarkıcı, oyuncu ve yapımcı, kırmızı halıda zarafeti ve özgüveniyle dikkatleri üzerine çekerken, festivalin en çok beklenen gösterimlerinden birine damgasını vurdu.

Jennifer Lopez at Sundance Premiere of ‘Kiss of the Spider Woman 4

Jennifer Lopez at Sundance Premiere of ‘Kiss of the Spider Woman’ (Photo by Robert D. Cobb /FABUK)

Lopez, imzası haline gelen şık tarzını sergileyerek, filmin dramatik atmosferine mükemmel uyum sağlayan göz alıcı bir kıyafet tercih etti. Etkinlik, sinema dünyasının önemli isimleri ve heyecanla bekleyen hayranların katılımıyla yıldızlarla dolu bir atmosfere sahne oldu.

Manuel Puig’in aynı adlı romanından uyarlanan ve daha önce Tony Ödüllü bir müzikal ile Oscar ödüllü bir film olarak izleyicilerle buluşan ‘Örümcek Kadının Öpücüğü’, aşk, ihanet ve dayanıklılık üzerine etkileyici bir hikâye anlatıyor. Lopez’in galadaki varlığı, projeyle olası bir bağlantısı olup olmadığına dair spekülasyonları artırsa da, henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Sundance Film Festivali 2025, çığır açan sinema yapımları için önemli bir platform olmaya devam ederken, Jennifer Lopez’in katılımı festivalin yıldız gücünü daha da artırdı. Hayranlar ve eleştirmenler, ‘Örümcek Kadının Öpücüğü’ filminin en yeni versiyonunun izleyicileri nasıl büyüleyeceğini merakla bekliyor.

Continue Reading

Film Festivalleri

Tilda Swinton, 75. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde (Berlinale) Onursal Golden Bear basın toplantısında konuştu.

Tilda Swinton, 14 Şubat 2025’te Almanya’nın Berlin kentindeki Grand Hyatt Hotel’de düzenlenen 75. Berlin Uluslararası Film Festivali (Berlinale) kapsamında Onursal Altın Ayı fotoğraf çağrısına katıldı. (Fotoğraflar: Victoria Mazurova/FABUK)

Tilda Swinton speaks at the Honorary Golden Bear press conference during the 75th Berlin International Film Festival Berlinale fabuk

Tilda Swinton speaks at the Honorary Golden Bear press conference during the 75th Berlin International Film Festival (Berlinale) at the Grand Hyatt Hotel on February 14, 2025, in Berlin, Germany. (Photo by Victoria Mazurova/FABUK)

Berlin, 14 Şubat 2025 – Ünlü oyuncu Tilda Swinton, Berlinale 2025 basın toplantısında sahneye çıkarak küresel ve kişisel birçok önemli konuya değindi. Barış çağrısından sinemanın özüne dair düşüncelerine kadar Swinton, derin ve düşündürücü bir oturum gerçekleştirdi.

Tilda Swinton at the Honorary Golden Bear photocall during the 75th Berlin International Film Festival Berlinale 6 FabUK

Tilda Swinton at the Honorary Golden Bear photocall during the 75th Berlin International Film Festival (Berlinale) at the Grand Hyatt Hotel on February 14, 2025, in Berlin, Germany. (Photo by Victoria Mazurova/FABUK)

Güçlü Bir Savaş Karşıtı Mesaj

Swinton, dünya çapındaki çatışmalara karşı duruşunu bir kez daha vurgulayarak özellikle Gazze’de devam eden şiddeti kınadı. Barışın önemine dikkat çeken oyuncu, kriz bölgelerinde birlik ve insani yardımların artırılması gerektiğini vurguladı.

Rusya’daki LGBTQ+ Topluluğuna Destek

Rus LGBTQ+ topluluğundan gelen soruları yanıtlayan Swinton, bireylerin haklarını savunmaları ve kendilerini oldukları gibi kabullenmeleri gerektiğini söyledi. Sözleri, dinleyiciler üzerinde büyük bir etki bırakarak kapsayıcılık ve eşitlik konusundaki duruşunu bir kez daha ortaya koydu.

Sinemanın Anlamı: “Bağlantı”

Basın toplantısının en dikkat çekici anlarından biri, Swinton’a sinemanın kendisi için ne ifade ettiği sorulduğunda yaşandı. Tek kelimeyle yanıtladı: “Bağlantı.” Sinemanın temelde insan ilişkileriyle ilgili olduğunu belirten Swinton, kariyerinin de birlikte çalıştığı insanlarla şekillendiğini ifade etti.

Sinemaya Kısa Bir Ara

Swinton, gelecek planlarıyla ilgili olarak bir yıl boyunca İskoçya’ya taşınacağını açıkladı. Bu süre zarfında sinemaya ara vereceğini belirten oyuncu, kişisel gelişimine odaklanarak sektör dışındaki yeni projeleri keşfetmeyi planladığını söyledi.

Farklı Bir Yol: Atlar mı, Gazetecilik mi?

Konferansın sonunda Swinton’a oyuncu olmasaydı hangi mesleği seçebileceği soruldu. Cevabı birçok kişiyi şaşırttı—ya atlarla çalışacağını ya da sinema gazetecisi olacağını itiraf etti.

Tilda Swinton’ın Berlinale 2025’teki bu konuşması, onu sadece bir sinema ikonu olarak değil, aynı zamanda değişim ve sanatsal dürüstlük için güçlü bir ses olarak bir kez daha ön plana çıkardı. Oyunculuk kariyerine kısa bir ara verse de, etkisi beyazperdenin çok ötesine yayılmaya devam ediyor.

Continue Reading

En Çok Okunanlar